WelkomCursussenInschrijvenCultuurNieuws125 AnsContact

Fondation Alliance Française
Alliance Française des Pays Bas
Agenda AFPB

 AFPB

__AddCode="here" style="position:absolute;left:684px;top:0px;width:61px;height:14px;overflow:hidden;">

Php-call

125 Ans

Franse

taal en cultuur

WelkomCultuurVoorjaarsreis

Voorjaarsreis


Rouen et ses environs

du 29 mai - 02 juin 2019

(Volgeboekt)


Voor 2019 hebben wij weer een vijfdaagse reis naar Frankrijk gepland. Dit keer gaan we naar Rouen & ses environs.Woensdag 29 mei


Vertrek om 08.30 uur vanaf station Overvecht. Koffie- en toiletpauzes onderweg in overleg met de chauffeur.

In Antwerpen bezoek (met twee gidsen) aan museum Mayer van den Bergh met het beroemde schilderij van ‘Dolle Griet’ van Pieter Bruegel, waarna vervolg van onze reis naar Rouen. Stops in overleg met de chauffeur.

18.00 uur: aankomst in Hotel ibis Rouen Centre Rive Droite, 56 quai Gaston Boulet, 76000 Rouen. Diner in ons hotel.Pieter Breugel de Oude ‘Dulle Griet’ detail

Donderdag 30 mei


Deze dag is het Hemelvaart en zullen veel winkels gesloten zijn. Daarom gaan we vandaag de stad uit!

Na het ontbijtbuffet vertrekken we met de bus naar de haven van Rouen voor een boottocht over de Seine naar het dorpje La Bouille. In La Bouille kunt u op uw gemak het plaatsje verkennen. Dit dorpje was bijzonder geliefd bij Hector Malot (van het boek ‘Sans famille’ / ‘Alleen op de wereld’).

Voor de gezamenlijke lunch steken we met de pont over naar Sahurs. Daar wacht onze chauffeur om ons naar een restaurant aan de oevers van de Seine te brengen (bij de prijs inbegrepen).

Na de lunch brengen we een bezoek aan de majestueuze ruïnes van l’Abbaye de Jumièges waar we worden rondgeleid door een gids. Daarna rijden we met de bus naar het centrum van Rouen, waar we dineren.La Bouille

Vrijdag 31 mei


Na het ontbijtbuffet rondleiding per bus voor een “visite panoramique” en vervolgens te voet door het oude én nieuwe Rouen. We bezoeken onder meer de historische oude binnenstad, l’Aître Saint-Maclou, la place du Vieux Marché et l’Eglise Saint-Jeanne d’Arc, le Parlement de Normandie, les maisons à pans de bois et le Gros Horloge.


Middag ter vrije besteding om bijvoorbeeld het Musée des Beaux-Arts te bezoeken dat een grote collectie impressionistische schilderijen bezit, het Natuurhistorisch museum of het Keramisch museum. Of om op zoek te gaan naar sporen van de schrijver Flaubert (een gedeelte van Madame Bovary speelt zich af in Rouen en de schrijver zelf is geboren in Rouen!) Er is natuurlijk ook voldoende tijd om op je gemak door het oude centrum te slenteren en te winkelen!

Diner in een restaurant op de Vieux Marché in Rouen.Rouen, vue depuis le beffroi du gros horloge

Zaterdag 1 juni


Na het ontbijtbuffet vertrekken we naar Giverny voor een bezoek aan het huis en de tuinen van Monet en het Musée des Impressionismes Giverny. Lunch op eigen gelegenheid in Giverny. Na de lunch vertrekken we met de bus naar Vernon, dat aan de overkant van de Seine ligt. We bezoeken er met twee gidsen het Château et les jardins de Bizy in Vernon. Hierna een bezoek aan het Musée A.G. Poulain in Vernon met een grote collectie impressionistische schilderijen, o.a. van Claude Monet en zijn schoondochter Blanche Hoschedé-Monet.Le jardin de Claude Monet à Giverny

Zondag 2 juni


We vertrekken ‘s ochtends bijtijds naar Cassel om voldoende gelegenheid te hebben voor een bezoek aan het Musée de Flandre én voor onze afscheidslunch.

Circa 21.00 uur terug in Utrecht.Musée Départemental de Flandre, Cassel

Deelname

Bij deelname van minimaal 35 personen bedraagt de prijs € 690,00; toeslag voor niet-leden / introducés is   € 20,00; voor een eenpersoonskamer € 150,00.

Inbegrepen: de busreis, alle overnachtingen met ontbijtbuffet, vier diners, de lunch in Jumièges en de afscheidslunch. Verder ook de rondleidingen en entrees, alsmede alle drankjes bij de maaltijden. Overige consumpties en lunches zijn voor eigen rekening


Aanmelding graag vóór 1 januari 2019 via het inschrijfformulier per e-mail naar annelies.bodifee@casema.nl of per post naar Alliance Française Utrecht, p/a Sartreweg 118 – 3573 PP Utrecht. Telefoon 06-51345707. De reissom daarna graag overmaken op bankrekeningnummer nr. NL44INGB00044.62.489 t.n.v. AF Utrecht te Nieuwegein o.v.v. 'AFU-reis 2019'.


Bekijk de foto’svan  de voorjaarsreis 2018!

Password: AFU

(met dank aan

Queenie Reesinck)