WelkomCursussenInschrijvenCultuurNieuwsContact
WelkomCultuurVoorjaarsreis

PHP code

Franse taal en cultuur


Voyage Kan niet doorgaan!


Chartres et le département de l’Eure-et-Loir

du mercredi 20-05<->dimanche 24-05-2020


Voor 2020 hebben wij weer een interessante vijfdaagse reis naar Frankrijk gepland. Dit keer gaan we naar Chartres et le département de l’Eure-et-Loir.


Woensdag 20 mei

Vertrek om 08.30 uur vanaf station Overvecht. Koffie- en toiletpauzes onderweg in overleg

met de chauffeur.

De lunchpauze combineren we met de verplichte rijstop van de chauffeur. Gezien de afstand en de

verkeersdrukte bij Antwerpen en Parijs hebben we geen activiteit op de heenweg gepland. We

verwachten rond 18.00 in ons hotel aan te komen. We logeren vier nachten in het centraal gelegen *** l’Hôtel Chartres, 28-30 rue du Grand Fauburg, 28000 Chartres.

Diner in het restaurant van het hotel.


Donderdag 21 mei

Donderdag 21 mei (Hemelvaart)

Na het ontbijtbuffet vertrekken we met de bus naar het 14e eeuws kasteel van Rambouillet, waar twee gidsen ons zullen rondleiden in het kasteel, de Franse en Engelse tuinen, de Bergerie Nationale en de Laiterie de la Reine.

Na de rondleiding gelegenheid om te lunchen in het centrum van Rambouillet.

Na de lunch rijden we naar het Château de Maintenon, het kasteel van de maitresse en laatste echtgenote van Louis XIV, Madame de Maintenon. Twee gidsen verzorgen hier de rondleiding.

Na afloop de mogelijkheid om zelf de bijzonder mooie tuin te bezoeken.

Diner in het centrum van Chartres, op loopafstand van ons hotel.


Vrijdag 22 mei

Na het ontbijtbuffet maken we met een treintje een tour door het oude centrum van Chartres, begeleid door een gids. Hierna bezoeken we met twee gidsen de wereldberoemde kathedraal en de crypte.

De middag vrij te besteden in Chartres, bijvoorbeeld voor een bezoek aan het Musée des Beaux-Arts, het Centre International du vitrail, la Maison de Picassiette of om gezellig door het oude centrum te slenteren.

Diner in een restaurant op loopafstand van het hotel.Zaterdag 23 mei

Na het ontbijtbuffet vertrekken we naar Bonneval, bijgenaamd het “la petite Venise de Beauce”. Met elektrische bootjes maken we een tour over de Loir.

Vervolgens rijden we naar Illiers-Combray, het stadje dat door Marcel Proust uitvoerig beschreven is in zijn romancyclus ‘Op zoek naar de verloren tijd’. Daar is gelegenheid om te lunchen.

In de middag wandelen we met twee gidsen langs de locaties die in de romans van Marcel Proust worden beschreven, zoals de Église Saint-Jacques en de prachtige Engelse tuin “Le Pré Catalan”.

We dineren in een restaurant op loopafstand van ons hotel.Zondag 24 mei

We vertrekken ‘s ochtends bijtijds naar Villeneuve d’Ascq voor een bezoek aan het LaM, het museum voor moderne en hedendaagse kunst, met onder andere werken van Modigliani, Miró, Picasso en Kees van Dongen.

De afscheidslunch gebruiken we in het naast het museum gelegen restaurant “La Terrasse du Héron”.

Na de lunch rijden we terug naar Utrecht, waar we tussen 20.00 en 21.00u hopen te arriveren.


Deelname

Bij deelname van minimaal 35 personen bedraagt de prijs € 660,00; toeslag voor niet-leden / introducés is € 20,00; voor een eenpersoonskamer € 100,00. Inbegrepen: de busreis, alle overnachtingen met ontbijtbuffet, vier diners en de afscheidslunch. Verder ook de rondleidingen en entrees, alsmede alle drankjes bij de

maaltijden. Overige consumpties en lunches zijn voor eigen rekening


Aanmelding graag vóór 1 januari 2020 via bijgaand inschrijfformulier per e-mail naar annelies.bodifee@casema.nl of per post naar Alliance Française Utrecht, p/a Sartreweg 118 – 3573 PP Utrecht. Telefoon 06-51345707. De reissom graag overmaken op bankrekeningnr.

NL44 INGB 00044.62.489 t.n.v. AF Utrecht Nieuwegein o.v.v. 'AFU-reis 2020'.


Voor het inschrijfformulier klik hier.